Monday, April 15, 2013

BPP



Bahagian Pinjaman Perumahan (BPP),pada September 2012 aku da mulakan keje aku kat cni sbg PPTM  F29 (kontrak).Kalo ade yg xtau ape makna PPTM tu,PPTM tu Penolong Pegawai Teknologi Maklumat,he3 nmpk mcm gempak tp xdela gempak mne pon ,gpon kontrak  je.Kontrak aku kat cni cuma dua tahun,then lepas dua tahun aku xtau lg mana lak hala tuju aku pasni.Bila ckp psl kontrak govt,ramai org ckp xpela alaa skang ko  kontrak nanti lama2 dorg serap la tu..SERAP???hmm ntahla,senior2  kat cni yg aku knal ade yg da dkt  7-8 tahun kontrak x serap2 ponnn,inikan aku yg dorg  juz tawarkan 2 tahun je kontrak.Ntahla psl tu aku rasa i juz go with the flow.Ade rezeki ade la,kalo xde cari la tempat laen.Actually ade benda yg aku x puas hati kat cni,n benda tu adalah psl gaji,gaji yg di offer masa aku interview dgn masa aku sign kontrak x sama.Agak  %$$#%$  jgk la kan org yg  menguruskan psl gaji nih aku xtaula salahnye dri pihak mne,dri pihak cni or pihak sana tp apepon aku still x puas hati dgn gaji nih.Nak x nk aku sign jgk kontrak,kalo x sign kang aku nk kje mne lak kan,keje kat Lost World aku da benti da..adeh,tp disebabkan pengalaman yg aku nk cari kat cni aku teruskan jgk walaupon  hati aku memberontak psl gaji yg x fair.