Thursday, April 11, 2013

Blog da berhabuk….





Salam,da lama aku  x update blog,since 2011 lagi n skang da 2013 da so kira la sendiri da brape taun da,he3..Selama 2 taun nih,bnyk story sbenarnye yg aku da hadap,tp xpe kita mula satu persatu ok.Abis je praktikal kat unikl RCMP pd 11.11.2011(nice date)
aku duk umah nk dekat sebulan lebih sbelom aku mulakan kerja pertama aku sbg dak graduate UniKL MIIT,di Lost World of Tambun..Kat ctu aku keje sbg IT Assistant kepada sorg cina bukit yg merupakan senior aku kat ctu,xdela besar mne pon dept it kat ctu..2 org je staff nye pon.2 org staff IT tuk cover satu waterpark yg x kurg besarnye la gak kan,agak cerdik pemikiran management kat ctu,pastu boley plak dorg gne system ticketing yg agak lahanat lg menyusahkan staff dan customer,tiap2 hari menghadap benda yg sama probs yg sama..customer giler duk bising2 psl benda yg sama setiap hari,system x efisien langsung tuk di gunakan sbg main service sebuah waterpark yg ada name mcm Lost World ni ha..dgn management yg  lahanat tu gak la aku aku cuma diberikan training selepas 6 bulan aku keje kat ctu,dats mean selama 6 bulan aku kje kat ctu dgn knowledge aku kosong,x diberi pendedahan tentang ape yg sepatutnye aku akan hadap dri hari ke hari n selama 6 bulan tu jgkla aku mkn makian cina bukit tu,agak kerap gak ar aku kne maki,ha3..elok je pas aku benti keje,pandai  lak dorg bentikan terus gne system tu pastu dorg tambah lak lg 2 org IT Assistant tuk menggantikan tempat aku,time bnyks probs ko  bg 2 org je keje,bila da x bnyk probs boley lak ko amek 2 org lg   (total 3 org termasuk cina bukit tu) keje bhgn it nih,cerdik x cerdik dorg nih kan,adeh..ok kte citer bab gaji lak,kalo kata bab gaji tu masyuk gak ar,kalo ot kaw2 lg masyuk la gaji aku tiap2 bulan,larat dgn x larat je nk wat ot.Tp yg x bestnye weekend aku kne keje,aku punyie cuti lak ari rabu,best kan..time org cuti ko keje,time org keje aku cuti,alahaii…Da la aku wat job wedding photography(MUSYI PICTURES)


bila dpt job je kne cuti,pastu nk apply cuti bkn senang lak tu, staff nye 2 org je  pon kan,kalo x dpt cuti aku amek mc je,he3  janji job masyuk.. Bnyk yg best n x kurg gak yg x best keje kat ctu..Kalo kata bab kwn2 tu bg aku dorg sumer ok,we have social life here,mcm mne social life dia tu aku rasa x yah citer la kot,he3..tgk gambar cukupla..