Monday, April 15, 2013

BPP



Bahagian Pinjaman Perumahan (BPP),pada September 2012 aku da mulakan keje aku kat cni sbg PPTM  F29 (kontrak).Kalo ade yg xtau ape makna PPTM tu,PPTM tu Penolong Pegawai Teknologi Maklumat,he3 nmpk mcm gempak tp xdela gempak mne pon ,gpon kontrak  je.Kontrak aku kat cni cuma dua tahun,then lepas dua tahun aku xtau lg mana lak hala tuju aku pasni.Bila ckp psl kontrak govt,ramai org ckp xpela alaa skang ko  kontrak nanti lama2 dorg serap la tu..SERAP???hmm ntahla,senior2  kat cni yg aku knal ade yg da dkt  7-8 tahun kontrak x serap2 ponnn,inikan aku yg dorg  juz tawarkan 2 tahun je kontrak.Ntahla psl tu aku rasa i juz go with the flow.Ade rezeki ade la,kalo xde cari la tempat laen.Actually ade benda yg aku x puas hati kat cni,n benda tu adalah psl gaji,gaji yg di offer masa aku interview dgn masa aku sign kontrak x sama.Agak  %$$#%$  jgk la kan org yg  menguruskan psl gaji nih aku xtaula salahnye dri pihak mne,dri pihak cni or pihak sana tp apepon aku still x puas hati dgn gaji nih.Nak x nk aku sign jgk kontrak,kalo x sign kang aku nk kje mne lak kan,keje kat Lost World aku da benti da..adeh,tp disebabkan pengalaman yg aku nk cari kat cni aku teruskan jgk walaupon  hati aku memberontak psl gaji yg x fair.



Masuk je keje cni,aku dikelilingi opiz mate yg sumernye pompuan..maknanye aku sorg je la laki,adeh..tp xpela kan,nasib bek senior2 kat cni pon masih de lagi staff2 laki.Kdg2 segan gak asik lepak dgn pompuan je tp nak wat mcm ne kan,da itu je yg ade,aku hadap jela..



Tapi yg bestnye lepak dgn dorg nih,dorg sumer baek2 aku suka tue dan dlm masa yg same aku pon terikut dgn kebaikan dorg,aku cuba tuk berubah menjadi yg lebih baek dri syafiq yg dahulu,semua org berhak diberi peluang tuk berubah kan.Haa lg satu dorg ni pon klakorrrr gak,ha3..Opiz ni kalo xde dorg senyap je,sunyi sepi la,mendap.